Mi is nagyon szeretjük a forrócsokit, gyakran isszuk desszertként, vagy akár étkezés helyett is, mivel a kakaó önmagában is teljes értékű táplálék. Ebben a cikkben megosztjuk veled három kedvenc forrócsoki receptünket.
Forrócsoki a Chocolate Tree csoki pelyhekből
A Chocolate Tree által készített 85%-os kakaótartalmú csoki pelyhekből kiváló forrócsoki készíthető, azonban ízre leginkább egy étcsokis kakaóra emlékeztet. Ajánlom mindenkinek, aki a lágyabb, édesebb ízvilágot kedveli és inkább inna kakaót, mint forrócsokit.
Forró csoki recept I.
Hozzávalók:
- 2 dl tej, vagy növényi tej
- 4 teáskanál csokipehely
- ízlés szerint ízesíthető: fahéj, vanília, őrölt szegfűszeg, kardamom, őrölt gyömbér, chili, só
Elkészítés: Forrald fel a tejet, amíg a tej melegszik, addig a bögrébe készítsd össze a csokipelyhet és a szükséges fűszereket. Öntsd rá a forró tejet és keverd össze.
Forrócsoki a Taza mexikói korongjából
A Taza kővel őrölt kakaóból készült étcsokoládéi páratlan és feledhetetlen élményt nyújtanak. Nincs ez másképp a Taza 85%-os Mexikói korongjával sem, mely vízzel, vagy növényi tejjel fogyasztva is varázslatos élmény! Igazi hardcore forrócsoki, az autentikus ízek kedvelőinek!
Forró csoki recept II.
Hozzávalók:
- 1 db Taza mexikói étcsokoládé korong
- 2 dl tej, növényi tej
Elkészítés: Törd össze apró darabokra a Mexikói étcsokoládé korongot. Melegítsd fel a tejet, vedd le a tűzről, adj hozzá fűszereket (fahéj, vanília, őrölt szegfűszeg, kardamom, őrölt gyömbér, chili, só). Tedd bele a tejbe az étcsokoládét és kevergesd lassan amíg teljesen fel nem oldódik. Miután az étcsoki feloldódott, tedd vissza a tűzre és melegítsd gyenge lángon, amíg az ital melegszik, habosítsd fel a forró csokit egy molinillo (habosító) segítségével. Amikor a forró csoki már forró és habos, vedd le a tűzről és fogyaszd egészséggel!
Forrócsoki a Zotter csokipasztillából
A Zotter 100%-os villanykörte alakú csokipasztillája felhasználható sütéshez, dekoráláshoz, csokoládé és forró csoki készítéshez is. Nekem az egyik kedvencem, nem csak markáns kesernyés íze miatt, de azért is, mert takarékos: elég belőle néhány darab egy adag forró csokihoz.
Forró csoki recept III.
Hozzávalók:
- 2 dl tej, növényi tej
- 5-8 db csokoládé pasztilla (attól függően, mennyire szeretnéd karakteresre a forró csokoládét)
- ízlés szerint ízesíthető: fahéj, vanília, őrölt szegfűszeg, kardamom, őrölt gyömbér, chili, só
- édesítés: méz, vagy nádcukor
Elkészítés: Forrald fel a tejet, amíg a tej melegszik, addig a bögrébe készítsd össze a csokoládé pasztillát és a fűszereket. Öntsd rá a forró tejet és keverd össze.
Légy bátor és kreatív, lépj ki a komfort zónádból és kísérletezz a fenti receptekkel! Ne feledd, a forró csokoládé nélkülözhetetlen hozzávalója a sok-sok szeretet! 🙂