Nálunk a családban mindenki szereti az étcsokis csigákat. Legfőképpen én! Könnyen és gyorsan elkészíthető. Ha a gyerkőcömhöz barátok érkeznek, általában akkor a csiga sütés is elindul a konyhában.
A fiúk nagy kedvence a kakaós és a fahéjas, én a gyümölcsöset részesítem előnyben. (Szinte már bármelyik üzletben kapható fagyasztott vagy friss leveles tészta. Én ebből készítem a csigákat, a friss tésztát részesítem előnyben. Nálam a hűtőben ez alap alapanyag, így nem érhet meglepetés, ha gyorsan kell valami finomat az asztalra varázsolni. ) 🙂
Hozzávalók:
- Friss leveles tészta
- Növényi tej
- Kakaópor, étcsokoládé forgács, fahéj, gyümölcsök vagy ezek kombinációja
Elkészítés:
Amit én vásárolok friss tésztát az már ki van nyújtva. Ha fagyasztottat használsz, várd meg, hogy kiolvadjon és nyújtsd ki. (Amíg a tésztát nyújtod, töltöd, tekered és szeleteled, addig a sütőt melegítsd elő. Én 200 fokra szoktam előmelegíteni és sütni. De ez sütőként változhat.)
Kend meg azt az oldalát ahova a tölteléket teszed valamilyen növényi tejjel. Ezután jöhet rá a töltelék. Ha gyümölcsöset készítesz, akkor lazán tekerd fel. Majd szeleteld fel a rudat ujjnyi vastagra. Sütőpapírral kibélelt tepsire tedd sorba a csigákat és mehet is sülni.
Tippek:
- Chocolate Tree forró csoki pelyhét szoktam használni a gyümölcsös töltelék megszórására vagy a már megsült és forró csigák meghintésére (gusztán ráolvad). Ezt a étcsokoládé forgácsot ajánlom vegánoknak, laktózérzékenyeknek és mindenkinek, aki szereti a minőségi alapanyagokat a konyhájában.
- A gyümölcsös tölteléknél a tészta növényit tejjel való megkenése helyett használhatsz pudingot is. A gyerkőcöm kedvence a vaníliás, így én az Alpro vaníliás pudingját használtam.
- A fahéjas csiga mellé nagyon jól passzol az almaszósz, esetleg már a megsült csigát abba mártogatva.
Egészségetekre 😉
Flow by Lanita