Nincs olyan ember, aki ne evett volna – és ne szeretné – a palacsintát. Olyan viszont valószínűleg akad, aki még nem találkozott ezzel a kívül-belül csokoládés palacsinta recepttel.
A palacsintatészta a világ legegyszerűbb tésztareceptje. Általában még nagy bevásárlást sem kell hozzá tartani, mert a legalapvetőbb hozzávalókból áll, amelyek szinte mindegyike megtalálható a konyhában. Ha viszont unod a hétköznapi palacsintát, nem kívánod sem a lekvárosat, sem a túrósat, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld ezt az ízbombát, ami egy kis csokoládéval van feldobva, de…
…ellenállhatatlanul finom és függőséget okoz! Én előre szóltam…
Hozzávalók:
A palacsinta tészta
- 2 db nagyobb tojás
- 300 ml tej (lehetőleg 2,8 %-os), vagy növényi tej
- 125 g búza finomliszt
- 20 g nádcukor
- egy csipet só
- és a lényeg: 15 g olvasztott, venezuelai kakaóból készült, Chocolate Tree Porcelana 85%-os étcsokoládé
A csokoládékrém
- 2 db nagyobb tojás
- 2 evőkanál búza finomliszt
- 20 dkg nádcukor
- 3 dl tej, vagy növényi tej
- 10 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor vagy egy vanília rúd kikapart magjai
- 15 g olvasztott Chocolate Tree Porcelana 85%-os étcsokoládé
Az elkészítés
Tészta
A hozzávalókat keverd csomómentesre és körülbelül fél órán át pihentesd, majd forró, kivajazott vagy kiolajazott serpenyőben süsd őket készre. Amíg a töltelék elkészül, fóliával takard le őket.
Krém
A tojást, a cukrot, a lisztet, az olvasztott csokoládét és némi tejet keverj csomómentesre. A maradék tejet főzd fel a vaníliával, majd óvatosan add hozzá a csokoládés keveréket. Folyamatos kevergetés mellett főzd készre, végül add hozzá a vajat és várd meg, amíg megfelelően kihűl. Csak ezután töltsd meg vele a kész palacsintatésztákat.
Tipp
Jobban teszed, ha nem háromszögbe hajtod a tésztákat, hanem feltekered, így nem folyik ki belőle a krém. Díszítsd hideg vagy fagyasztott bogyós gyümölcsökkel a nyári napokon, mert nagyon jól passzolnak a csokoládé kissé kesernyés ízéhez. Ha igazán extrázni szeretnéd, akkor a csokoládé tölteléket megbolondíthatod némi konyakkal vagy rummal!