Keleti hangulatú, datolyacukorral édesített forrócsokoládé egyenesen a meséből, amely tiszta őrölt datolyából készül. Ennek a csokoládénak az alapja egy házi készítésű kesudió praliné narancsolajjal, fahéjjal, kardamommal, gyömbérrel, kurkumával és timut borssal, amely nem csípős ízű, de izgalmas citrusos illatú. Teljesen vegán!
5 db 22 g-os pasztillát tartalmaz.
A forrócsoki pasztilla elkészítése
Vegyes
Minden tábla csokoládéhoz melegíts fel 200-300 ml növényi tejet. A csokoládét és a folyadékot összekeverjük, robotgéppel vagy botmixerrel jól összedolgozzuk, és pillanatok alatt elkészül a forrócsoki!
Krémes keverék
Egy kis serpenyőben forralj fel 200 ml növényi tejet, adj hozzá egy csokoládé pasztillát, és alaposan keverd össze. Még egyszer rövid ideig forraljuk, és kész is a forró csokoládé ital!
Kevert
Melegíts fel 200-300 ml növényi tejet. Adj a folyadékhoz egy tábla csokoládé pasztillát, és hagyd állni 1-2 percig, majd keverd addig, amíg a csokipasztilla tejesen fel nem oldódik. Hagyd állni a forró csoki italt további 1-2 percig, hogy az összes íz átjárja, mielőtt még egy jó habverővel felvernéd.
Cool – csokoládé ivás a jégen
Készítsd el az forró csokidat „normál módon”, majd hagyd kihűlni a hűtőben és tálald jégkockákkal vagy tört jéggel.
Vegan, glutén-, laktózmentes.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.