Mexikóban és Közép és Dél Amerika más helyein a csokoládét eredetileg italként fogyasztották. A kakaót megőrölték, összekeverték vízzel és fűszerekkel és forrón fogyasztották.
A Taza 85%-os étcsokoládét tartalmazó mexikói csokoládé korongból ízletes forró csokit lehet készíteni, az alábbiak szerint:
Hozzávalók
- 2,5 dl tej (állati, vagy növényi), vagy víz
- 1 db Taza mexikói étcsokoládé korong
- só, fűszerek
Elkészítés
- törd össze apró darabokra a Mexikói étcsokoládé korongot
- melegítsd fel a tejet (vizet) egy kis lábasban, közepes tűzön
- vedd le a tűzről a tejet (vizet) és add hozzá a fűszereket (só, fahéj, kardamon, őrölt szegfűszeg)
- tedd e tejbe az étcsokoládét és kevergesd lassan amíg teljesen fel nem oldódik
- miután az étcsoki feloldódott, tedd vissza a tűzre és melegítsd gyenge lángon
- amíg az ital melegszik, habosítsd fel a forró csokit egy molinillo segítségével
- amikor a forró csoki már forró és habos, vedd le a tűzről és fogyaszd egészséggel!