Bemutatkoznak a 100%-os étcsokoládék
A 100%-os étcsokoládékat általában kevesen szeretik, pedig a bean-to-bar, kézműves termékek kifejezetten ízletesek is tudnak lenni. Nem csak saját használatra, […]
A 100%-os étcsokoládékat általában kevesen szeretik, pedig a bean-to-bar, kézműves termékek kifejezetten ízletesek is tudnak lenni. Nem csak saját használatra, […]
Már nem csak a Selfridgesben és Nothing Hillen, de a www.etcsokibolt.hu webáruházban is kaphatóak a vegan Melt étcsokoládék. A Melt
Amióta Csabával együtt dolgozok az étcsokoládé szenvedélyen, azóta kísért azaz érzés, hogy megosszam veletek azokat a recepteket, amikhez étcsokoládét használok.
Számtalan kézműves étcsokoládén láthatjuk a ‘bean to bar’ címkét, mint a minőség védjegyét. De mit is jelent valójában a ‘bean
Mexikóban és Közép és Dél Amerika más helyein a csokoládét eredetileg italként fogyasztották. A kakaót megőrölték, összekeverték vízzel és fűszerekkel
A közvélekedés nem tartja a csokoládét kifejezetten egészséges tápláléknak, mivel főleg csak kakaót, cukrot és zsírt tartalmaz. Azonban ez a
Manapság három fajta kakaóbabot használnak a csokoládé készítéshez: a nemes Criollo-t, a közismert Forastero-t és a Trinitario-t, a kettő hibridjét.
A Criollo kakaóból készült étcsokoládék sokkal jobb ízűek, mint a másfajtákból készültek. Ízében keveredik a dió, a dohány, a karamell és a vanília íze.