Az étcsokoládé segít a kakaó ízének és hatásának tiszta és zavartalan megtapasztalásában.
Az étcsokoládé egészséges és finom: javítja a hangulatot, segíti a koncentrációt, szépíti a bőrt. Az étcsokoládé nem tartalmaz adalékanyagokat, csak kakaóport, kakaóvajat és esetleg cukrot (alkalmanként vaníliát).
A To’ak El Niño a To’ak első 100%-os étcsokoládéja gyorsan sokak kedvencévé vált. Az íze édeskés, 80%-os étcsokira emlékeztet.
100%-os ecuadori étcsokoládé a javából!
2016-ban, az El Niño hatására, a Piedra de Plata völgyében özönvízszerű esőzések tomboltak, majd ezt rendkívül súlyos aszály követte épp a kritikus érési időszakban. A betakarítást is késleltette egy 7,8-as magnitúdójú földrengés.
Kandírozott gyömbérrel bevont ostya vékony étcsokoládéval és édes fehér kókuszos bevonattal, kevés kurkuma biztosítja az élénksárga színt. Egzotikus édes-fűszeres ízű tűzijáték.
Nyomokban diófélét, földimogyorót, tejet, szezámot és szóját tartalmazhat.
India szellemisége: a Zotter Labooko India az indiai Malabar erdei kakaó Dél-India vízben gazdag Kerala régiójából származik (single origin). Ezt a kakaót számos fűszer és gyógynövény között termesztik, és gazdag ízprofillal rendelkezik. A kakaóbabot a GoGround Beans termeszti, akik nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre.
A Labooko Peru Chuncho, a ritka kakaóbab Peruból: a Chuncho egy évszázados múltra visszatekintő kakaóbab. Ezt az ősi és ritka kakaóbabfajtát ma is termesztik, szokatlan, 400 és 1400 méter közötti magasságban. Ezt a ritka, finom ízű kakaót elegáns, többrétegű, single origin étcsokoládévá varázsolta a Zotter.
Illatjegyek: gyümölcsös és virágos, trópusi gyümölcs keverék, karamellizált dió, sós perec
Ízjegyek: édes és enyhe, enyhén sózott keksz, diós jegyek, tejszín, egzotikus gyümölcs (mangó, banán és görögdinnye visszhangja), diós keksz
Laktóz és glutén mentes vegan étcsokoládé.
Nyomokban tartalmazhat mindenféle diófélét, mogyorót, tejet, szezámot és szóját.
A manabiból származó Cacao Nacional csak Ecuadorban nő, és a világ legjobb ízű kakaófajtái közé tartozik. Édes, 40%-os nyers nádcukorral kombinálva ez a virágos kakaó aroma megzenésíti az ízét. „Nagyszerű csokoládé csodálatos Nacional ízzel” – hangzott a nemzetközi csokiteszt ítélete.
Illatjegyek: édes aszalt gyümölcsök, mazsola finom növényi jegyekkel
Ízjegyek: édes és enyhe, a krém és a virágok enyhe visszhangja, karamellizált dió, karamell illatokkal, karamell utóíz
Laktóz és glutén mentes vegan étcsokoládé.
Nyomokban tartalmazhat mindenféle diófélét, mogyorót, tejet, szezámot és szóját.
A Raaka Cranberry Pink Peppercorn fűszeres és fanyar étcsokoládé, amely felpezsdíti a lépéseid.
Az áfonyaport gyümölcsös dominikai kakaóval turmixoljuk, hogy csípős és ragyogó étcsokoládéalapot kapjunk. Ezután minden szeletet díszítünk néhány őrölt illatos rózsaszín borssal, hogy egy csipetnyi rózsás színt kapjunk, enyhén gyümölcsös, édes és igazi fűszeres felütéssel.
A Zotter Labooko Togo single origin étcsokoládéhoz a nagy ültetvényektől távol, a gebana által támogatott 0,25 és 1,5 hektár közötti területeken folyik az első bio, fair trade kakaó termesztése Togóban.
Illatjegyek: édes bokros meggy, barack, földes jegyek
Ízjegyek: édes édesgyökér és mandula, marcipán, cukrozott cseresznye (cseresznye lekvár), csipetnyi barack, finoman borsos, gyümölcsös és mandula illat
Laktóz és glutén mentes vegan étcsokoládé.
Nyomokban tartalmazhat mindenféle diófélét, mogyorót, tejet, szezámot és szóját.
Ez a lágy étcsokoládé tengeri sóval a brazil Cabruca szövetkezet kakaójából készült, amelyet a természettel összhangban termesztenek.
Demeter
100% gluténmentes
Napenergiával előállított
Vegán
Bio Fairtrade étcsokoládé
Zero waste
Műanyag mentes
A brazil csokikon Demeter felirat áll. Egy logó, amit még nem mindenki ismer, ezért röviden elmagyarázzuk. A Demeter termékek amúgy is bio, de a Demeter biodinamikus gazdaságokat és termékeket tanúsít. A biodinamikus egy lépéssel tovább megy, mint az organikus. Ez egy holisztikus gazdálkodási mód, amelyben az ökoszisztémák nem sérülnek meg, és nem csak kiveszik és kivonják a talajból a tápanyagokat, hanem trágyával és más természetes anyagokkal visszatáplálják, hogy a talaj egészséges maradjon még sok éven át.