fair trade
A Fair Trade (méltányos kereskedelem ) olyan kereskedelmi mód, amely biztosítja, hogy a harmadik világbeli kakaótermelő megkapja az őt megillető – megélhetést biztosító – pénzt a megtermelt kakaóért.
A Fair Trade a nemzetközi kereskedelem szokásos felfogásától eltérő megközelítés: kereskedelmi partnerséget jelent, amely a hátrányos helyzetű termelők számára hivatott a fenntartható fejlődést előmozdítani elsősorban jobb kereskedelmi feltételek biztosításával.
33–48 termék, összesen 49 db
-
Nincs készleten Tovább olvasom
A Dominikai Köztársaságban található Zorzal madárrezervátumban termesztett és betakarított kakaóból készült édes, sötét, egyszínű csokoládé. A rezervátum területének 70%-át úgy jelölték ki, hogy mindig vad esőerdő maradjon. Élvezd ezt a fenséges karibi szigeti kakaót. Ez a csoki a legkedvesebb hozzájárulás a természetvédelemhez.
Illatprofil: diós karamell
Ízprofil: nagyon enyhe és édes, csokis, dió, karamell és ecetes cseresznye jegyekkel
Nyomokban tartalmazhat dióféléket, földimogyorót, tejet, cukrot, szezámmagot és szóját.
Vegan, glutén-, laktóz és hozzáadott cukor mentes.
-
Nincs készleten Tovább olvasom
Single origin csokoládé, gyümölcsös jegyekkel, finom ízű parai kakaóval, ahol Julia Zotter egy egész nyarat töltött egy kakaótermesztő családdal, velük dolgozva, és sokat tanult a kakaótermesztésről. Reggeltől estig dolgozott az esőerdő közepén, hogy megtanulja a tökéletes erjesztési módszert, amely lehetővé teszi a kakaó teljes aromájának kivirágzását.
Illatjegyek: a karácsony édes illata mézeskalács és dominó, szárított gyümölcsök (cseresznye, szilva, sárgabarack, papaya)
Ízjegyek: édes és enyhe, karamellizált mandula, finom virágos jegyek, valamint enyhén karamell és tejszín (virágos marcipán), gyümölcsös lecsengés cseresznye, piros bogyós gyümölcsök és citrus jegyekkel
Laktóz és glutén mentes vegan étcsokoládé.
Nyomokban tartalmazhat mindenféle diófélét, mogyorót, tejet, szezámot és szóját.
-
Nincs készleten Akció Tovább olvasom
Zotter Labooko kókuszos marcipán: nemes keserű csokoládé (70%) marcipánnal és kókuszpralinéval töltve.
Sweet Dreams: finom mandulás marcipán, ropogós kókuszdióréteggel, pörkölt kókuszreszelékkel kombinálva. 70% kakaótartalmú étcsokoládé borítással. Édes és teljesen vegán alkotás!
Frissen készült termék, tartósítószer nélkül.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
Zotter Labooko kókuszos marcipán
1 800 FtOriginal price was: 1 800 Ft.1 500 FtCurrent price is: 1 500 Ft. (bruttó ár)Értékelés: 0 / 5Tovább olvasom -
Nincs készleten Tovább olvasom
Zotter mogyorós forrócsoki pasztilla 30%-os kakaótartalommal.
A házi készítésű mogyorós praliné étcsokoládéval kombinálva 70% kakaógaranciával – hogy is lehetne másként – mogyorós élvezet!
A forrócsoki pasztilla elkészítése
Vegyes
Minden tábla csokoládéhoz melegíts fel 200-300 ml növényi tejet. A csokoládét és a folyadékot összekeverjük, robotgéppel vagy botmixerrel jól összedolgozzuk, és pillanatok alatt elkészül a forrócsoki!
Krémes keverék
Egy kis serpenyőben forralj fel 200 ml növényi tejet, adj hozzá egy csokoládé pasztillát, és alaposan keverd össze. Még egyszer rövid ideig forraljuk, és kész is a forró csokoládé ital!
Kevert
Melegíts fel 200-300 ml növényi tejet. Adj a folyadékhoz egy tábla csokoládé pasztillát, és hagyd állni 1-2 percig, majd keverd addig, amíg a csokipasztilla tejesen fel nem oldódik. Hagyd állni a forró csoki italt további 1-2 percig, hogy az összes íz átjárja, mielőtt még egy jó habverővel felvernéd.
Cool – csokoládé ivás a jégen
Készítsd el az forró csokidat „normál módon”, majd hagyd kihűlni a hűtőben és tálald jégkockákkal vagy tört jéggel.
Vegan, glutén-, laktózmentes.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
-
Nincs készleten Tovább olvasom
70%-os étcsokoládé áfonya ganache-val töltve. Ez a fenséges, illatos és nagyon bogyós mousse élénk rózsaszínű, és vegán áfonya borításból, fehér rizs borításból és sok áfonyából készült. Gyengéd mousse textúrája és vidám, intenzív áfonyás íze, jellegzetesen gyümölcsös-csípős.
70% kakaótartalmú étcsokoládéba borítva. Teljesen vegán.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
-
Nincs készleten Tovább olvasom
Két különböző étcsokoládé egy csomagban: egy, a mitikus Maya kakaóval megalkotott étcsokoládé, amelyet Belize-ből vitorláson szállítottak hozzánk, teljesen károsanyag-kibocsátásmentesen. És egy single-origin étcsokoládé, amelyet válogatott kakaóból készítenek az ugandai “Mountains of the Moon” régióból.
Tartalma: 72% Belize “Sail Shipped Cacao” és 70% Uganda
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
-
Nincs készleten Tovább olvasom
Zotter forrócsoki pasztilla 40%-os kakaótartalommal.
Ízletes, házi készítésű kender nugát pörkölt kendermagból, ami nem tartalmaz THC-t, viszont sok értékes összetevőt tartalmaz, és nagyon régóta gyógyírként használják.
A kendernek egyszerűen kultikus státusza van, 70%-os kakaótartalmú étcsokoládéval finomítva, szójatejjel kombinálva a kender egy hűvös erőitallá válik, amely teljesen vegán.
5 db 22 g-os pasztillát tartalmaz.
A forrócsoki pasztilla elkészítése
Vegyes
Minden tábla csokoládéhoz melegíts fel 200-300 ml növényi tejet. A csokoládét és a folyadékot összekeverjük, robotgéppel vagy botmixerrel jól összedolgozzuk, és pillanatok alatt elkészül a forrócsoki!
Krémes keverék
Egy kis serpenyőben forralj fel 200 ml növényi tejet, adj hozzá egy csokoládé pasztillát, és alaposan keverd össze. Még egyszer rövid ideig forraljuk, és kész is a forró csokoládé ital!
Kevert
Melegíts fel 200-300 ml növényi tejet. Adj a folyadékhoz egy tábla csokoládé pasztillát, és hagyd állni 1-2 percig, majd keverd addig, amíg a csokipasztilla tejesen fel nem oldódik. Hagyd állni a forró csoki italt további 1-2 percig, hogy az összes íz átjárja, mielőtt még egy jó habverővel felvernéd.
Cool – csokoládé ivás a jégen
Készítsd el az forró csokidat „normál módon”, majd hagyd kihűlni a hűtőben és tálald jégkockákkal vagy tört jéggel.
Vegan, glutén-, laktózmentes.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
-
Nincs készleten Tovább olvasom
A Zotter Labooko Uganda single origin csokoládét az ugandai Hold-hegységből származó kakaóból készítik. Több mint ezer kisgazdálkodó termeszti a Fair Trade kereskedelemben kapható biokakaót ennek a mitikus hegyláncnak a lejtőin. Kézzel válogatott, nagy kakaóbabot termesztenek, amit „Selection Noir de Noir”-nak hívnak – enyhe és ízekkel teli.
Illatjegyek: erős gyümölcsös jegyek (eper, áfonya, szőlő), intenzív fermentációs karakterrel, finom melasz ékezetek, enyhén földes
Ízjegyek: kellemes-lekváros gyümölcs karakter, piros bogyós gyümölcsök, eper, cseresznye és áfonya, valamint fudge és karamell jegyekkel
Laktóz és glutén mentes vegan étcsokoládé.
Nyomokban tartalmazhat mindenféle diófélét, mogyorót, tejet, szezámot és szóját.
-
Nincs készleten Tovább olvasom
A Zotter Labooko Ghánából származó amelonado kakaóból. Az amelonado egy olyan kakaóbab, amely már a pörkölés során elkezdi kibocsátani finom illatát.
Ennek a kakaónak nagyon intenzív csokis íze van, enyhe tejszínes és gyümölcsös jegyekkel. Kiemelkedő kakaófajta, nagyon rövid konsírozási idővel.
Élvezd ezt a single origin,72%-os kakaótartalmú étcsokoládét – amely egy édes bizonyíték arra, hogy Afrikában is kivételesen finom kakaó található.
Illatjegyek: édesgyökér, diós praliné és fűszerek keveréke, enyhe gyümölcsös jegyek (cseresznye, lime)
Ízjegyek: intenzív csokoládés, krémes, keksz és édesgyökér jegyek, enyhe gyümölcsös jegyek (cseresznye, citrom, grapefruit), gyümölcsös és finoman fanyar grépfrút utóíz
Laktóz és glutén mentes vegan étcsokoládé.
Nyomokban tartalmazhat mindenféle diófélét, mogyorót, tejet, szezámot és szóját.
-
Nincs készleten Tovább olvasom
Krémes energiaital, amely 100%-ban FairTrade bio kakaóból áll. Turmixgép és forró víz segítségével krémes habbá verjük. A Xocitto ötlete egy eszpresszóhoz hasonlít. Élvezd tisztán, vagy adj hozzá cukrot vagy tejet, hogy megpuhuljon. Készítsd el egyéni ízlésed szerint…
5 db 22 g-os pasztillát tartalmaz.
A forrócsoki pasztilla elkészítése
Krémes
Forralj fel 100 ml vizet egy kis serpenyőben, adj hozzá egy Xocitto szeletet, és keverd össze kézi mixerrel. Ezután forrald fel gyorsan a keveréket, és élvezd a csodálatos kakaóitalt tisztán vagy növényi tejjel és cukorral!
Dupla adag ajánlott: használj 200 ml vizet és 2 Xocitto rudat!
Gyors Mix
Adj hozzá 100 ml forró vizet egy 100%-os Xocitto szelethez, és keverd össze turmixgéppel vagy kézi mixerrel. Csakúgy mint a kávé, a Xocitto is fogyasztható egyéni ízlés szerint, növényi tejjel és cukorral vagy anélkül!
Vegan, glutén-, laktózmentes.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
-
Nincs készleten Tovább olvasom
Keleti hangulatú, datolyacukorral édesített forrócsokoládé egyenesen a meséből, amely tiszta őrölt datolyából készül. Ennek a csokoládénak az alapja egy házi készítésű kesudió praliné narancsolajjal, fahéjjal, kardamommal, gyömbérrel, kurkumával és timut borssal, amely nem csípős ízű, de izgalmas citrusos illatú. Teljesen vegán!
5 db 22 g-os pasztillát tartalmaz.
A forrócsoki pasztilla elkészítése
Vegyes
Minden tábla csokoládéhoz melegíts fel 200-300 ml növényi tejet. A csokoládét és a folyadékot összekeverjük, robotgéppel vagy botmixerrel jól összedolgozzuk, és pillanatok alatt elkészül a forrócsoki!
Krémes keverék
Egy kis serpenyőben forralj fel 200 ml növényi tejet, adj hozzá egy csokoládé pasztillát, és alaposan keverd össze. Még egyszer rövid ideig forraljuk, és kész is a forró csokoládé ital!
Kevert
Melegíts fel 200-300 ml növényi tejet. Adj a folyadékhoz egy tábla csokoládé pasztillát, és hagyd állni 1-2 percig, majd keverd addig, amíg a csokipasztilla tejesen fel nem oldódik. Hagyd állni a forró csoki italt további 1-2 percig, hogy az összes íz átjárja, mielőtt még egy jó habverővel felvernéd.
Cool – csokoládé ivás a jégen
Készítsd el az forró csokidat „normál módon”, majd hagyd kihűlni a hűtőben és tálald jégkockákkal vagy tört jéggel.
Vegan, glutén-, laktózmentes.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
-
Nincs készleten Tovább olvasom
70%-os étcsokoládé marcipánnal és vörösboros ganache-val. Ünnepi vörösbor ganache 40%-os kakaótartalmú vegán szója csokoládéból, egy kis étcsokoládéból, Schönberger dűlős vörösborból, valamint némi szegfűszegből és csábító mandulás marcipán rétegből. 70%-os kakaótartalmú étcsokoládéba burkolva. Teljesen vegán!
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
-
Nincs készleten Tovább olvasom
70%-os étcsokoládé áfonya ganache-val töltve. Ez a fenséges, illatos és nagyon bogyós mousse élénk rózsaszínű, és vegán áfonya borításból, fehér rizs borításból és sok áfonyából készült. Gyengéd mousse textúrája és vidám, intenzív áfonyás íze, jellegzetesen gyümölcsös-csípős.
70% kakaótartalmú étcsokoládéba borítva. Teljesen vegán.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
-
Nincs készleten Tovább olvasom
Nemes étcsokoládé kenderkrémmel töltve. Az erőcsomag: kenderpraliné karamellizált, energiával teli kendermaggal. A tetején vékony fehér kókuszos bevonat található, amelyet 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé borít be. Teljesen vegán és teljesen finom!
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
-
Nincs készleten Tovább olvasom
Természetes és klasszikus: a csodálatos Cocabo kakaót a bennszülött kakaótermesztők hagyományos módon termesztik, távol a modern idők nyüzsgésétől, a panamai esőerdők lombjai alatt. A kézműves csokoládé manufaktúrában ezt az aromás kakaót egy kifinomult csokoládé illatú, fenséges, egyedi eredetű csokoládévá varázsolta a Zotter.
Illatjegyek: aszalt gyümölcsök (szilva, sárgabarack) gyengéd jegyei
Ízjegyek: finom menta, nugát, intenzív csokoládé aroma (kakaó), enyhe cseresznye, marcipán és mandula illata
Laktóz és glutén mentes vegan étcsokoládé.
Nyomokban tartalmazhat mindenféle diófélét, mogyorót, tejet, szezámot és szóját.
-
Nincs készleten Tovább olvasom
Fehér rizs couverture fehércsokival és mandulával.
Nyomokban diót, földimogyorót, tejet, tojást, szezámmagot és szóját tartalmazhat.