A kézműves csokoládé kis szériaszámban, manuálisan és különleges odafigyeléssel készül, amely a csokoládék közt általában a legjobb minőséget képviseli.
A kézműves csokoládé és általában a kézműves termékek szerencsére egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mert a kézműves csokoládé készítők gondosan odafigyelnek az alapanyagokra, a termelőkkel való jó viszonyra és a környezeti lábnyom mértékére is.
Webáruházunkban a világ szinte minden kézműves csokoládé készítő terméke megtalálható. A kézműves csokoládék ára általában magasabb mint a nagyobb sorozatban gyártottaké, azonban a minőség kárpótol a többlet költségért!
A Chocolate Tree legendás Porcelana kakaóból készült étcsokoládéja igazi ritkaság! A kakaó a venezuelai Sur de Lago régióból származik. Gyümölcsös íze feledhetetlen és egyedülálló!
A kongói Forastero kakaót tartalmazó Gorilla 92%-os étcsokoládé szelet két, veszélyeztetett fajokat védő projekt terméke, mely a holland Masarang alapítvány kezdeményezése.
A két projektnek köszönhetően a kongói gorillák és az indonéziai orangutánok természetes élőhelye védelmet élvez:
ennek az étcsokoládénak a vásárlásával védelmezed a Gorillák természetes élőhelyét és a helyi lakosságnak élhetőbb jövőt teremtesz
a Gorilla étcsokoládé szelet édesítéshez használt cukor Indonéziából származik, ahol azt előállító alapítvány az Orangutánok élőhelyét védi
Vékony szelet étcsokoládéropogós kakaószeletekkel és egy csipetnyi tengeri sóval. A bio Trinitario kakaóbabot közvetlenül a dominikai köztársaságbeli Conacado termelőszövetkezettől vásárolják. Az étcsokoládé, a só és a ropogós falatkák kombinációja finom ízérzetet biztosít. A kakaóbab a „Tres Hombres” vitorlás hajón, tiszta szélerővel négy hónapon keresztül utazik a Karib-tengertől az Atlanti-óceánon át Amszterdamba. Hagyományos módszerekkel és teljes egészében napenergiával készül ez a single origin bio étcsokoládés snack!
A Dominikai Köztársaság a Trinitario kakaó jól ismert szállítója.
Kókusztejből és a kókuszvirágcukorból készült csokoládé. A csokoládéhoz használt kakaó az észak-perui Piura település Chililique közösségéből származik.
Dominikai étcsokoládé pörkölt kakaóval. Egyedi ízélmény! Az étcsokihoz a kakaót a Tres Hombres vitorlás hajó viszi el Amszterdam kikötőjébe, pusztán szélenergiával.
100% gluténmentes
Napenergiával előállított
Vegán
Bio Fairtrade étcsokoládé
Zero waste
Műanyag mentes
A Dominikai Köztársaság a Trinitario kakaó jól ismert szállítója. A Conacado egy tízezer kisüzemi kakaótermelőt képviselő szövetkezet, amely kezdeményezte a bio és Fairtrade kakaóra való átállást a magas minőségi követelményekkel rendelkező vásárlók számára. Hét régióban nagy létesítményeket építettek a szigeten, ahol a kakaót fermentáclják és szárítják.
A biokakaó kétféleképpen biztosítja a biodiverzitást az ültetvényeken: javítja a talaj szervesanyag-tartalmát, ami megfelelő szinten tartja a talajéletet és javítja a talaj vízháztartását. A fák ültetése által a madarak és rovarok is megtalálják élőhelyüket!
A Chocolate Tree Mezcal 70%-os étcsokoládé története: 400 évvel ezelőtt a spanyol hódítók fedezték fel a kakaószeretet Mexikóban, és az aztékokat is megtanították a lepárlásra.
Beáztattuk a Tabasqueño ősi criollo hibrid kakaóját Mezcalba, az agave szellemét, hogy egy csokoládét hozzunk a vérszomj, az agave és a füst mélyen gazdag jegyeivel.
70%-os BIO étcsokoládé kiegyensúlyozott német mézeskalács fűszerekkel és citrusokkal.
A csokoládé organikus kakaójaPeruból származik, ahol a kakaófák a vadonban nőnek. A Chocolate Tree közvetlenül együttműködik a termelőkkel, amely biztosítja, hogy a gazdáknak magas árat fizetnek.
A mogyorós csokoládék népszerűségére való tekintettel, a londoni Melt Chocolates úgy döntött, hogy csokiszeletté alakítja át őket. Étcsokoládé pörkölt mogyoróval. Reméljük, hogy Te is élvezni fogod ezt a mogyorós étcsokoládét!
Műanyag nélküli csomagolás, mivel törődünk a világ legnagyobb kertjével – óceánjainkkal.
Ehhez a különleges étcsokihoz a kakaóbabot a Tres Hombres vitorlás hajó hozza szélenergiával a Karib-tengerből, és az amszterdami rakpartra szállítja. Ennek a csokoládénak a fogyasztásával támogatod a Tres Hombres-t és a fenntartható közlekedést választod!
100% gluténmentes
Napenergiával előállított
Vegán
Bio Fairtrade étcsokoládé
Zero waste
Műanyag mentes
A Dominikai Köztársaság a Trinitario kakaó jól ismert szállítója. Partnerük, a Conacado egy tízezer kisüzemi kakaótermelőt képviselő szövetkezet, amely kezdeményezte a jól erjesztett bio és Fairtrade kakaóra való átállást a magas minőségi követelményekkel rendelkező vásárlók számára. Hét régióban nagy létesítményeket építettek a szigeten a fermentációra és szárításra, az étcsokit folyamatos minőségellenőrzés mellett készítik.
Cacaosuyo csokoládék – az inkák legféltettebb receptje alapján!
A kakaó származási helye: Peru
A Cacaosuyo Rupa Rupa a csokoládék rocksztárja. Páratlan figyelem a részletekre és a Direct Trade kereskedelem kulcsfontosságú a termelők életének javításában és azoknak a ritka fajtáknak a megőrzésében, amelyek egyébként elvesznének az ipari, „produktív” törzsek miatt.
Vegan, glutén-, laktóz és hozzáadott cukor mentes.
Ez a 65%-os kakaótartalmú étcsokoládé igazi szerelem, amely gyönyörű kakaós változattal és cseresznye, sárgabarack és szultána ízével érkezik hozzád.
Ez az íz már természetesen jelen van a Criollo kakaóban, és a csokoládé könnyed pörkölésén keresztül jut kifejezésre, tiszta élvezet. Ennek a szeletnek a kakaóbabjai a CooAgroNevada női szövetkezettől származnak, a kolumbiai Sierra Nevada de Santa Marta természetvédelmi területről. A kakaóültetvények a ‘Sierra Nevada de Santa Marta’ Nemzeti Park, Kolumbia ezen részének legmagasabb hegylánca lejtőinek lábánál találhatók. Egyedülálló biológiai sokféleségnek ad otthont, és nagy értéket képvisel a helyi közösségek, például az Arhuaco törzs számára.
A kiváló minőségű Criollo kakaóbab gyönyörű, gazdag és összetett ízű.