prémium csokoládé
A prémium csokoládék és étcsokoládék nem csak különlegesek és rendkívül ízletesek és finomak, de remek ajándékok, akár céges, vagy privát rendezvényekre, alkalmakra, születésnapokra, vagy esküvőkre.
33–48 termék, összesen 58 db
-
Nincs készleten Tovább olvasom
A To’ak Palo Santo 75%-os étcsokoládéja Palo Santo fa mellett szárított kakaóból készül, ezért jellegzetes illattal és aromával rendelkezik.
Limitált széria, a 2019-es szüretből.
Signature sorozat.
Közepesen pörkölt, 5 napig fermentált, 4 órán keresztül konsírozott.
Ízprofil: kókusz, menta, citrus, szilva.
-
Nincs készleten Tovább olvasom
A tucupí az amazóniai gasztronómia nélkülözhetetlen fűszere, amely a manióka (yuca) kenyér elkészítéséhez kapcsolódik.
A Tucupí gazdag, fűszeres és umami ízt hoz, amelyet “amazóniai miso”-nak is nevezhetünk.
Valószínűleg semmihez sem hasonlítható, amit korábban kóstoltál.
Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata
Kakaóbab: Heirloom Nacional
Tejmentes, gluténmentes, vegán. Kóser tanúsítvánnyal rendelkező üzemben gyártva. (Tej, földimogyoró és diófélék kezelésére szolgáló gyárban készül.)
A kakaó nem tanúsított biogazdaságokból származik. A To’ak személyesen ismeri a gazdálkodókat és gazdaságaikat, és évente több ellenőrző látogatást is végeznek annak biztosítására, hogy ne használjanak szintetikus vagy vegyi anyagokat. A To’ak a kontinens csokoládégyártói közül a legmagasabb termelői árat fizeti a kakaótermelőknek: 3-9-szer többet, mint a Fair Trade ár. További információ az Átláthatósági Jelentésben.
Vásárlásoddal támogatod a regeneratív mezőgazdaságot és a kakaóörökség megőrzését. A Piedra de Platától származó kakaó a HCP Fund által hitelesített Heirloom Cacao.
-
Nincs készleten Tovább olvasom
A To’ak Signature Rain Harvest 2019 75%-os étcsokoládéja az ecuadori Heirloom Nacional kakaóból készült.
A Rain Harvest 2019 egy olyan csokoládé, amely különleges figyelmet szentel az alapanyagok eredetének és azok termelési folyamatainak. Ez a csokoládé egyedülálló a maga nemében, mivel az alapanyagok kiválasztásához esővizet használnak, amelyet a trópusi esőerdőkben gyűjtenek.
Ez a csokoládé kizárólag 2019-ben termelt kakaóbabból készült. A TO’AK törekedett arra, hogy a legjobb minőségű kakaóbabokat válassza ki, és gondosan megőrizze azok egyedi ízét és aromáját. A csokoládé készítése során figyelmet fordítanak a kakaóbabok fermentációjára és szárítására is, hogy a végeredmény tökéletes legyen.
A Rain Harvest 2019 csokoládé intenzív ízeket és gazdag aromákat kínál. Az ízjegyek között fellelhetőek a gyümölcsös, a virágos és a földes jegyek is, amelyek harmonikus és egyedi élményt nyújtanak az ínyencek számára.
Ez a csokoládé egy luxus kategóriába sorolható termék, amelyet a TO’AK nagy odaadással és precizitással állít elő. Ha igazi különlegességre és kiemelkedő minőségre vágysz, akkor a Rain Harvest 2019 csokoládé remek választás lehet a számodra.
Ízprofil: mandarin, narancsvirág, dió, kávé
Fermentálás: 4-5 nap
Pörkölés: közepes
Konsírozás: 4-5 óra
Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata
Kakaóbab: Heirloom Nacional
-
Nincs készleten Tovább olvasom
A tekintélyes World Whisky Awards győztese, Sullivans Cove a whisky világának feltörekvő csillaga. A To’ak 2019-es betakarítását egy volt Tawny Port hordóban érlelték, amelyet a Sullivan’s Cove használt whiskyjének érlelésére. A datolya és a szilva jegyei a whisky jegyeivel vannak átitatva.
Ízprofil:
- Illat: szárított szilva, tölgy, virágos.
- Íz: datolya, szilva, diós, plüss whisky.
- Kifejezés: whisky, részeg szilva, diós.
Párosítási javaslat: Ha a kezedbe akad egy ritka üveg Sullivans Cove whisky, akkor megtaláltad a tökéletes párosítást. Tartalékként kereshetsz egy Speyside-i single maltot, Írországból egy tripla desztillált whiskyt, bourbont vagy konyakot. A Tawny port egy másik kézenfekvő választás. A sajtok területén válaszhatsz valami krémest vagy diósat – például a Brie-t, a tripla krémet, a pireneusi juhtej sajtot és az alpesi stílusú sajtokat.
Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata
Kakaóbab: Heirloom Nacional
Batch: #1
-
Nincs készleten Tovább olvasom
A To’ak Galapagos Harvest 75%-os étcsokoládéja a Galapagos-szigeteken termett kakaóból készült, a 2019-es szüretből. Ez az első Ecuadoron kívül termett Heirloom Nacional kakaó!
Enyhén pörkölt, 7 napig fermentált.
Ízprofil: süti, barna gyümölcsök, téli fűszerek.
Származási hely: Santa Cruz sziget
Kakaóbab: Nacional
Vegan, laktóz és glutén mentes.
-
Nincs készleten Tovább olvasom
A To’ak El Niño 78%-os étcsokoládéja az ecuadori Heirloom Nacional kakaóból készült.
2016-ban, az El Niño hatására, a Piedra de Plata völgyében özönvízszerű esőzések tomboltak, majd ezt rendkívül súlyos aszály követte épp a kritikus érési időszakban. A betakarítást is késleltette egy 7,8-as magnitúdójú földrengés.
Enyhén pörkölt, 4 napig fermentált, 18 órán keresztül konsírozott.
Ízprofil: virágillat, érett banánra és vörös gyümölcsökre emlékeztető íz, enigmatikus és komplex utóíz.
Származási hely: Ecuador, Piedra de Plata
Kakaóbab: Heirloom Nacional