Zotter étcsokoládék 100%-ban organikus alapanyagokból készülnek, Fair Tarde minőségben, a kakaó forrása visszakövethető a termelőkig.
A Zotter bean-to-bar étcsokoládéi világ szerte híresek kiváló minőségükről és sokféle variációjukról.
A Zotter egy családi vállalkozás, amelyet 1987-ben alapított Ulrike és az akkor 26 éves Josef Zotter az ausztriai Graz-ban. A szokatlannak tűnő termékek, mint a “kender szelet”, a “vicces pite”, vagy a “skarlátvörös futóbab tekercs korianderrel” regionális hírnevet hoztak a Zotternek, akik hamarosan elkezdtek saját csokoládét is készíteni és forgalmazni.
A Zotter sokat fektetett be a csokoládé feldolgozásába, közvetlenül a kakaóbabtól kezdve. A Fair Trade biokakaót közvetlenül, pörkölten, őrölve és párolva vásárolják meg. Insourcing az outsourcing helyett: Josef Zotter mára azon kevés független bean-to-bar gyártók egyike Európában, amely kizárólag organikus és tisztességes kereskedelmi minőségben termel.
Bernardini csokoládé tesztjében a díjnyertesZotter Peru 100%-os étcsokoládé kitűnően szerepelt: “Meglepően lágy, ahhoz képest, hogy 100%-os csokoládé, teli különböző ízekkel, enyhén keserű és finoman édes”.
A százszázalékos étcsokoládé segít megízlelni a minőségi kakaó tiszta ízét. Nincs benne hozzáadott cukor, sem más adalékanyag!
Hogyan ízlik a cukor nélküli csokoládé? Próbáld ki!
A kakaó sok érdekes ízt tartalmaz. A 100% -os kakaótartalmú csokoládé a tiszta kakaó íz-spektrumát kínálja: erőteljes, enyhén keserű, diós zamattal és gyümölcsös jegyekkel.
Indulj el egy hatalmas csokoládé kalandban, különféle finom ízű kakaóbab keverékével.
Ízprofil: pörkölt dió, krémes, gyümölcsös, mint a szilva, ribizli és citrusfélék
Diófélét, földimogyorót, tejet, szezámot és szóját tartalmazhat.
Tiszta 100%-ban madagaszkári single-origin étcsoki, amely a kakaó egész világát tárja fel.
Egy autentikus kakaós kényeztetés, erőteljes és természetes. Tapasztald meg az ízek tűzijátékát ezzel a madagaszkári gyümölcsös-citromos kakaóval, amelyet a világ egyik leglenyűgözőbb biológiai sokféleségével rendelkező területe formált.
Illatjegyek: a bogyók, diófélék és sós pékáruk intenzív jegyei, a kávé visszhangja és a földes tónusok
Ízjegyek: pörkölt dió és fa jegyek, krémes karakter kávés jegyekkel, intenzív bogyós aroma (málna, ribizli, vörösáfonya), citrus és só jegyei
Nyomokban tartalmazhat dióféléket, földimogyorót, tejet, cukrot, szezámmagot és szóját.
Vegan, glutén-, laktóz és hozzáadott cukor mentes.
A Zotter Bolívia étcsokoládé szinte teljesen olyan mint az El Ceibo kakaó melyből készült. A Zotter Bolívia 90%-os étcsokoládéban megtapasztalható ennek a kakaó ritkaságnak a teljes aromája és ízvilága.
A madagaszkári kakaó rendkívül keresett. Az országban egyetlen hely van, ahol kakaót termesztenek – a legendás Sambirano-völgyben. Ha szeretnéd megtapasztalni a gyümölcs és a karamell valódi íz-tűzijátékát, akkor a Zotter Labooko single origin Madagaszkár csokoládé neked készült.
Illatjegyek: intenzív gyümölcsös bogyók, cseresznye, banán és őszibarack jegyei
Kókusztejből, karamellizált, finomra őrölt kókusz pehelyből, 40% kakaóból és kókuszcukorból készül, amely a kókuszfa virágrügyeiből származik, és fantasztikus karamellás ízt kölcsönöz.
Ízprofil: teljesen kókuszos! Erőteljes kókusz jellegű karamell, kakaó és Amarena meggy jegyekkel
Diófélét, földimogyorót, tejet, szezámot és szóját tartalmazhat.
Étcsokoládémandarin zselével, matcha tea ganache-val és kókuszos pralinéval töltve.
A finomság 3 fokozata: nagyon gyümölcsös, házi mandarin zselé zöld matcha rétegen. Tetején kókuszos praliné, néhány karamellizált kókuszreszelékkel ropogósan feljavított. Izgalmasan más és nem túl édes, 70%-os kakaótartalommal büszkélkedő étcsokoládé bevonattal. Teljesen vegán.
Nyomokban diót, földimogyorót, tojást, tejet és szezámmagot tartalmazhat.
A Zotter Labooko Guatemala egy ritka kakaófajtából készül, magas Criollo tartalommal. A FEDECOVERA bennszülött kakaótermesztői egyesítették erőiket, hogy megvédjék a maja örökséget, és termesszék ezt a ritka, single origin és lágy ízű kakaót. Tapasztald meg ezt a szuper étcsokit, amelyet az újonnan kifejlesztett pörkölési módszerrel készült.
Illatjegyek: intenzív gyümölcsös bogyók, cseresznye, banán és őszibarack jegyei
A Zotter Squaring The Circle kávés mandulás csokoládé ízletes praliné csak datolyával édesítve: frissen pörkölt mandulából, tiszta kakaóvajból és kakaóbabból készült vegán praliné saját bio + fair kávénkkal kombinálva, frissen pörkölve házon belüli pörkölőnkben.
Intenzív kávéíz, amelyet pörkölt kakaó aroma fokoz, lágyan olvad és természetesen datolyacukorral édesítve.
A datolyacukor őrölt datolyából készül, ami karamellszerűen édeskéssé teszi az ízt.
Ízprofil: intenzív kávé íz, savanyúság nélkül, diós-krémes, finom karamell édességgel és lágy praliné olvadással.
Diófélét, földimogyorót, tejet, szezámot és szóját tartalmazhat.
Zotter Labooko single origin nicaraguai csokoládé 70% kakaótartalommal, diós-maláta karakterrel.
A La Campesina szövetkezet készítette Trinitario finom ízű kakaóból, amely Cerro Musún és Cerro Quirraguas természetvédelmi területein és környékén növekszik, és kis gazdaságok takarítják be. Csodálatos, természetes kakaó.